lauantai 21. helmikuuta 2009

Dokkarikeikalle Espanjaan

Lähden sunnuntaina iltapäivällä kahdeksan päivän reissulle Espanjan aurinkorannikolle. Tarkoituksena on kuvata tunnin mittainen dokkari suomalaiselle TV-kanavalle.
Mukaan reissuun lähtee lisäkseni Jari äänittäjänä ja Jarkko tuottajan hommiin.

Välillä tuntuu, että reissussa on tavaraa mukana pienen muuttokuorman verran. Ohessa muutama kuva siitä kalustosta, joka tarvitaan tuon dokkarin tekniseksi toteuttamiseksi.Tärkein yksittäinen laite on luonnollisesti kamera. Tässä Porta Bracen Carry on-laukussa kulkee Sony PDW-530P XDCAM-kamera. Akut ovat Switin tehokkaimpia malleja ja langaton kamerayhteys Zaxcomin uusi digitaalinen kahden kanavan versio, joka ei räpsi eikä kohise. Kyllä nyt kelpaa.


Muu joka paikassa mukana kulkeva pienkalusto on pakattu Porta Bracen "Removable Interior Caseen", joka taas matkaa perille lentokoneen ruumassa "Hard Casessa" eli käytännössä kovassa Pelican Case-tyyppisessä laukussa. Perillä tarvitsee vain ottaa tuo pehmeä olkalaukku pois kovasta lentolaukusta ja kalusto on valmiina kuvauksiin.

Laukkuun on pakattu Chroszielin 4x4 mattebox sekä käsikuvauskahvat, Transvideon 6.5" Rainbow II-videomonitori, Litepanelsin kameravalo, teippiä, linssinpuhdistusvälineet, muutama XDCAM-disc ja muut tarvikkeet (kaapelit, Leatherman, taskulamppu, varaparistot jne).
Kolmantena mukaan tulee ihan normaali matkalaukku, jossa tässä pakkaamisen vaiheessa sisältönä vasta 15 kpl XDCAM-discejä, sähköpistokkeiden jakolankku, ylijännitesuoja, pistokeadapterit ja kameran sadesuojus. Päälle sitten vielä omat vaatteet ja muut henkilökohtaiset tavarat - jos mahtuu.
Otan matkaan mukaan myös toisen kameran. Tarkoitus on käyttää sitä timelapse- ja ylinopeuskuvien ottamiseen. Tuntuu myös hieman turvallisemmalta kun on varakamera mukana jos isolle XDCAMille tapahtuu jotain.
Porta Bracen reppuun on pakattuna Sonyn PMW-EX1 XDCAM EX-kamera matteboxin ja muiden tarvikkeiden kera. Tässä repussa kulkee myös MacBook Pro edittiläppäri.
Ennakkopalavereissa pohdittiin valaisun tarvetta ja dokkarin yleistä luonnetta. Päätettiin käyttää vallitsevaa valoa mahdollisimman paljon ja paikata sitä vain jos on aivan pakko. Siispä ainoana kunnon lamppuna mukaan lähtee Peli Casessa majaileva Litepanelsin 1x1-valaisin.
Tuosta härvelistä irtoaa yllättävän paljon valotehoa 5600 kelvinin värisenä (eli päivänvaloa). Mukana kulkee myös CTO-kääntöjä keinovalotilanteisiin. Lisäksi otetaan California SunBounce-heijastin aurinkoisten päivien varalle.
Käsimatkatavaroihin otan ison kameran lisäksi tämän Tamracin kamerarepun, joka pitää sisällään kannettavan tietokoneen lisäksi stillikuvausvälineet. Reppuun on pakattuna tässä vaiheessa Canon 5D-runko, 24-70/2.8 L USM ja 28-300 L IS USM-objektiivit, EX 550-salama, Playstation PSP ja erinäinen määrä virtakaapeleita, latureita, akkuja, muistikortteja ja varaparistoja.
Kuvissa näkyvien laukkujen lisäksi otan mukaan vielä ison kameran jalustan (Vinten Vision 11) laukkuineen. Äänittäjä tuo mukanaan keikkamikserin, langattomat mikit ja muun äänikaluston. Kansainvälisen Journalistiliiton punaisesta pressipassistakaan ei varmasti ole haittaa reissulla. Aurinkolasit ovat ehkä optimismia, mutta säätiedotus näyttää ihan hyvältä tässä vaiheessa: noin 19 - 20 astetta lämmintä ja kirkas taivas. Ei paha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti